Team coaching

A team coaching eredményeképpen a vállalat egy egymást jól ismerő, elfogadó, a célokért közösen tenni akaró, azonos értékek mentén működő egyének hatékony csapatával dolgozhat együtt.

Gyakran keverik össze a csoportos coaching és a team coaching fogalmakat.

A magyar szóhasználatban is megőrzött angol “team” szó használata a csapat vagy csoport helyett is mutatja, hogy érdemes ezt a fogalmat a “team” jelentése felől megközelíteni:

Olyan emberekből álló csapatot nevezünk team-nek, akik egymást kiegészítő képességekkel rendelkeznek, és elkötelezettek egy közös cél, teljesítendő feladat, valamint munkamód iránt, amelyekért együttesen vállalják a felelősséget (Katzenbach definíciója).

A team coaching olyan fejlesztő eljárás:-

  • aminek célja a tanulás, annak érdekében, hogy a csoport kollektív képessége és teljesítménye növekedjen,
  • és amelynek során összehangoljuk és fejlesztjük a csapatban rejlő képességeket, hogy el tudjuk érni azokat az eredményeket, amelyekre a csapattagok igazán vágynak.

Eszköztár: a hagyományos coaching-módszereket alkalmazza.

Célja: a csapat együttműködési hatékonyságát növelje. Felszínre hozza azokat a „tényezőket”, melyek hátráltatják az együttműködést (pl. konfliktusok, kommunikációs problémák, célok, egyéni elakadások, hiedelmek, ellenérzések), és arra ösztönzi a csapattagokat, hogy gyakorlati megoldásokat, akcióterveket dolgozzanak ki és valósítsanak meg a hatékonyságuk növelésére.

Lényegi, mélyre ható változások elérésének érdekében a csapattagok több alkalommal találkoznak közösen a coach-csal.