Kinek ajánljuk

Milyen iparágak tudják a legjobban hasznosítani?

Ha röviden szeretnénk válaszolni erre a kérdésre, akkor mindegyik, hiszen mindenhol emberek dolgoznak, akiknek igényük van a fejlődésre, a gyors és hatékony tanulásra.
Mégis kiemelhető néhány különlegesen érintett iparág, ahol speciális tanulási problémákra adhat megoldást ez az eszköz.

Gyártó vállalatok

Tudásbeli különbségek, betanítás, gyártáshelyi információ szükségessége

Ezeknél a vállalatoknál jellemzően nagy különbség lehet a munkavállalók között képzettség és tapasztalat tekintetében. A microlearning lehetőséget nyújt arra, hogy egyedi tananyagokon keresztül olyan folyamatokat tanítsanak be a munkatársaknak, amelyek működtetése kulcsfontosságú a termelés szempontjából.

Mivel a microlearning videói gyorsan és bárhol elérhetőek mobiltelefonon keresztül, így akár hibakeresésben, vagy az adott munkafolyamat ellenőrzése során az adott tudásanyag akkor ismételhető, amikor éppen szükség van rá, akár a termelés helyszínén is.
Külföldi munkavállalók esetén a microlearning filmek szinkronizáltan segítik őket abban, hogy pontosabban értsék az elvárásokat és a munkautasításokat.

SSC szervezetek

Magas fluktuáció, gyors változások, megtartás és bevonzás fontossága

A magas fluktuáció miatt a folyamatosan érkező új munkaerő tudásának homogenizálása kulcsfontosságú:

  • cél, hogy az üresen álló munkakörben az új munkavállaló minél gyorsabban elérje azt a szolgáltatási színvonalat (SLA), amit a kiszolgált ügyfelek megkívánnak,
  • valamint a rövidebb céges életidő is gyorsabb tanulási csatornák használatát igényli, hogy az új munkaerő minél gyorsabban képes legyen hatékonyan végezni a feladatát,
  • emellett rendkívül fontos az “employer branding” a munkatársak megtartásában és az újak bevonzásában, amihez hozzájárulhat a képzések ilyen modern, és egyedi igényekre szabható változata.

Kiskereskedelem

Ugyanaz a tudás egyidőben, bárhol a hálózatban

Ebben az iparágban általában nagy létszámú, különböző végzettségű és tudású emberek dolgoznak nagy földrajzi széttagozódásban. A microlearning segít a munkából való kivonás nélkül, mindenkinek ugyanabban az időben, ugyanazt a tananyagot nyújtani. Ezáltal tudja megvalósítani a munkatársak azonos tudásszintre történő fejlesztését, vagy akár új módszerek elsajátítását az egész hálózatban, ellenőrizhetően, egy időben.

IT vállalatok

Képzés modern formában

Ezeknél a cégeknél a munkavállalók nagyon szoros kapcsolatban állnak a „képernyőkkel”. A virtuális világ által átadott információk sokszor érthetőbbek, a formájuk megszokottabb számukra. Emiatt az IT vállalatoknál dolgozók nyitottabbak az ilyen jellegű tudásmegosztásra, új információ elsajátításra, mint ha azokat a hagyományos eszközök – tréning – segítségével próbálnánk meg eljuttatni hozzájuk.

Bank és pénzügyek

Új termék információk gyorsan, képzés hatékonyan

A bankokban és pénzintézetekben dolgozók számára is mindennapos a “high-tech” eszközök használata, hiszen sok munkafolyamatuk zajlik képernyőkön keresztül. Például az új termékekkel kapcsolatos információkat gyakran elearning formában kapják meg, emiatt is gyakorlottak a képernyőkön keresztül elérhető szoftverek és szolgáltatások használatában. Emellett az itt dolgozók megszokták a magas minőségű munkahelyet, és vonzó a számukra, ha a képzéseknek is a modern formáját vehetik igénybe.

Emellett a fióktelephelyek munkatársi állománya hatékonyságra optimalizált, nehéz megoldani, hogy a munkatársakat együttesen kivonják a munkavégzésből egy hagyományos tréningre. A microlearning a személyre szabhatóságával és mobilitásával tud segíteni ezekben a helyzetekben.

Logisztika

Mozgás közben is könnyű tanulni

A szállítmányozási és raktárgazdálkodási területeken a csomag mozgását a felvételtől a lerakásig szervezni kell. Ez alapvetően irodai feladat, de emellett a közúti fuvarozás, vagy a raktárakban/reptereken való ki-be rakodás sok mozgással, és nagy számú technikai személyzettel végzett feladat. A sokféleség támogatásában és a sok helyszínen, több műszakban azonos szolgáltatási minőség nyújtásán fáradozó csapatok egységes képzésében sokat segíthet a microlearning rugalmas, bármikor használható rendszere. A kamionsofőr ugyanúgy használhatja a pihenőidőkben, mint egy reptéri rakodó vagy az a szervező, aki a csomagmozgásokat koordinálja.

Érdekli? Próbálja ki és tudjon meg többet!