A leghatékonyabb fejlesztési programok

"Learn&Roll LiveAid" - Bármilyen microlearning rendszer támogatása élő fejlesztéssel, tanácsadással.

A leghatékonyabb fejlesztési programok, a digitális képzés és a személyes tanulás legoptimálisabb ötvözetei.

A digitális képzések alapvető hatékonysági jellemzőin kívül - hatékonyság, gazdaságosság, megismételhetősége, rugalmasság – még kedvezőbb megoldásokra törekszünk. A digitális formában elérhető tananyagokon kívül érdemes a fejlesztési programokba beépíteni azt a testre szabott egyediséget, aminek köszönhetően minden hallgató saját helyzetére tudunk megoldást kínálni. Jó lehetőséget nyújt az előre felépített és jól kidolgozott tananyagot élővé tételére, ha használjuk a következő személyes fejlesztési eszközöket: workshop, tréning, coaching és mentoring.

Hogy is kell ezt elképzelnünk? Nézzünk erre egy gyakorlati példát.

Péter egy vállalat értékesítési középvezetője, és az első teljesítményértékelésére készül, és azon gondolkozik, hogyan fogja ezt majd eredményesen megcsinálni.

1. Először a bevezető általános ismeretek megszerzésére használja a digitális microlearning tananyagot. Az első 7 db 1,5 perces részben megtanulja, hogy mi az a teljesítmény, hogyan értékeljük, mik a teljesítményértékelés legfontosabb előnyei a szervezet, a vezető és a munkatárs számára. Megismerkedik a kompetencia fogalomkörével, a hozzá kapcsolódó név, definíció és viselkedésminták összességével, majd megismeri a kompetenciák szintezésének okait és módját.

2. Itt Péter tart egy kis szünetet, mert időre lesz szüksége, hogy átgondolja, amit eddig tanult. Ha szükséges megnézhet újra olyan részeket, amiket nem pontosan értett, vagy utána olvashat olyan területeknek, amikről azt gondolja, hogy ezekhez előzetes tájékozódásra van szüksége (pl. kompetencia fogalomkör). Ebben segítséget is kérhet a HR-es kolléga vagy a Learn and Roll tanácsadójától, hogy egy rövid tréningen keresztül betekintést nyerjen ebbe a területbe, és megismerkedhessen a vállalat saját kompetencia könyvtárának azzal a részével, ami az értékelendő munkakör része.

3. A következő hét a felkészülésről szól. A következő microlearning videórészek segítenek abban, hogy megismerje, milyen egy hatékony teljesítményértékelő beszélgetés, tisztában legyen azzal, hogyan kell felkészülnie egy ilyen beszélgetésre, és mi vár rá vezetőként és kollégájára ugyanazon a beszélgetésen.

4. Péter számára itt új kérdések merülhetnek fel, aminek megválaszolására több segítséget is igénybe vehet. Megismerheti vezetője tapasztalatát és véleményét, a céges „benchmarkot” ezzel kapcsolatban, végig gondolhatja, hogy kifejezetten az értékesítési területen mit jelentenek az általános fogalmak és a céges „benchmark”, és kérhet abban is segítséget belső vagy külső szakértőtől, hogy a felkészülést milyen hatékonyan végezte el.

5. A következő szakasz a legnehezebb rész. Itt már az általános és céges tudás ismeretében kell kialakítani a célkitűzés folyamatát, meg kell tanulnia, hogy tud reális célokat kitűzni, milyen célokban érdemes gondolkodni és hogyan fogja ezeket súlyozni majd. Fontos, hogy a célok kitűzésénél már ismerje az értékelés alapelveit, azt, hogy hogyan fog pozitív visszajelzést adni vagy hogyan fogja konstruktívan és ösztönzően megfogalmazni kritikáit munkatársa számára. Megtanulja, hogy kell akciótervet készíteni és követni. Milyen gyakran érdemes erről kollégájával beszélnie és meg kell tanulnia, hogy az utánkövetést pontosan hogyan fogja végrehajtani.

6. Ez a folyamat azért a legnehezebb egy kezdő vezetőnek, mert nehezen tudja felmérni, hogy a tanult elmélet összhangban van-e a saját személyiségével, viselkedésével, és hogyan tudja majd ezt képviselni munkatársával folytatott beszélgetésekor. Ha a vállalat más vezetői is most fognak visszajelzést, értékelést tartani, Péter indítványozhatja, hogy tartsanak egy workshopot, ahol megbeszélhetik egy tapasztalt vezetővel a kételyeiket. Elmondhatják gondolataikat, visszajelzést, ötleteket kaphatnak egymástól. Ha ezt a workshopot egy facilitátorral szervezik, lehetőséget kaphatnak a kérdések körüljárása mellett egy-egy helyzetgyakorlaton keresztül ezek begyakorlására is.

7. Ha szüksége van még támogatásra, ismétlésre, megnézheti az eddigi videótananyagokat összesen 20 x 1,5 perc alatt, és látni fogja, mik azok a területek, amiket jól ért, és miben van még szüksége további támogatásra

8. Minden vezető megtartja a teljesítményértékelő beszélgetést munkatársaival.

9. Közvetlenül a személyes élmények, jó és/vagy kevésbé jó tapasztalatok után a vezetők egy csoportos coaching keretén belül feldolgozhatják tapasztalataikat, élményeiket, meríthetnek mások helyzeteiből, tapasztalataiból. Itt kerülhet sor az utókövetéssel kapcsolatos teendők megbeszélésére is.

10. Minden további alkalommal a teljes tréninganyag rendelkezésére áll majd, hogy a tanultakat és a hozzá kapcsolt élményeket, tapasztalati tudást felidézze és beépítse abba a vezetői eszköztárba, amit majd ezután használni fog.

A fenti példán keresztül látható, hogy a microlearning nem csak egyszerű passzív eszköze a tanulásnak, hanem egy komplexebb, tömör tudásanyag, amit a munkatársak és vezetők mindig elérnek és hatékonyan tudnak használni annak érdekében, hogy a rájuk váró feladatokat sikerre tudják vinni.

A Learn and Roll tapasztalt tanácsadókkal, trénerekkel és facilitátorokkal képes támogatni az általuk felépített tananyagokat, hogy azokat az ügyfeleknél folyó munka sikeressége érdekében testre szabottá tegyék.

Személyes fejlesztéseinkben munkánkat a Developmen teljes tanácsadói csapata támogatja.

Érdekli? Próbálja ki és tudjon meg többet!

Vegyük fel a kapcsolatot!

a *-al jelölt mezők kitöltése kötelező

Köszönjük érdeklődését microlearning szolgáltatásaink iránt!

Ha a bal oldalon megadja kapcsolati adatait és jóváhagyja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerinti adatkezelést, regisztráljuk igényeit.

Ha szeretné kipróbálni rendszerünket és tananyagainkat, most kaphat egy teszt hozzáférést, amellyel megtekinthet néhány tananyagot is legnépszerűbb microlearning sorozatainkból, és a rendszer működését is kipróbálhatja.

Regisztrációját követően rövid időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megküldjük Önnek a megadott email-címre a hozzáféréshez szükséges adatokat!